latinica  ћирилица
13/07/2020 |  11:11 ⇒ 11:11 | Autor: SRNA

Pale: Utvrdiće se da li ima zaraženih lica koja se šetaju i idu na posao

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Pale Boško Јugović izjavio je Srni da nema saznanja da na području ove lokalne zajednice postoje lica koja su zaražena virusom korona a slobodno se šetaju ulicama, idu na posao i obavljaju svakodnevne poslove, ali da će kontaktirati policiju da utvrdi istinitost tih navoda.
Pale - Foto: RTRS
PaleFoto: RTRS

Јugović je naglasio da Opštinski štab za vanredne situacije Pale u ovom trenutku nema saznanja da postoje takvi slučajevi, dodavši da građani spekulišu takvim informacijama.

- Mi ćemo intenzivirati ulogu inspekcije koja treba brže da dostavlja rješenja o nadzoru lica, kako bi komunalna policija vršila kontrolu istih u procesu samoizolacije - istakao je Јugović, koji je načelnik opštine Pale.

On je rekao da će, s obzirom na činjenicu da postoje spekulacije da se lica sa simptomima zaraze virusa korona slobodno kreću, a nisu se prijavila porodičnom ljekaru i nadležnoj službi Doma zdravlja Pale, kontaktirati i policiju da ispita ima li takvih slučajeva i oprativnim radom utvrdi istinitost o tim licima.

Јugović je pojasnio da se nisu odlučili na javno objavljivanje imena zaraženih virusom korona zbog zaštite ličnih podataka, ali da će na narednom sastanku opštinskog Štaba za vanredne situacije vidjeti da li mogu uz pomoć Komunalne policije i policije Istočno Sarajevo držati te ljude u samoizolaciji.

- Ukoliko bude takvih slučajeva koji ne poštuju samoizolaciji i šetaju se ulicama Pala, idu na posao, možemo se odlučiti i na korak objavljivanja njihovih imena, kako bi postali svjesni situcije i opasnosti širenja virusa korona - poručio je Јugović.

On je ponovo apelovao na stanovnike Pala da pojačaju samodisciplinu, povedu računa o kontaktima, sprovedu sve mjere zaštite, fizičke distanca, te da izbjegavaju masovna okupljanja.