latinica  ћирилица
15/07/2020 |  10:40 ⇒ 10:41 | Autor: RTRS

Akcija "Plantaža 2020": Uhapšena dva lice zbog proizvodnje i prometa opojnih droga

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, u okviru akcije "Plantaža 2020", preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga, lišili su slobode D.M i S.M iz Gradiške, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ,"Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".
Policija Gradiška - Foto: RTRS
Policija GradiškaFoto: RTRS

- Dana 14.07.2020. godine policijski službenici preduzimajući mjere i radnje po planu akcije ''Plantaže 2020'' u mjestu Trošelji, grad Gradiška, u šumi pored lokalnog puta zatekli su dva lica koja su vršili obilazak zasada stabljikakoje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju te su tom prilikom isti i lišeni slobode - saopšteno je iz PU Gradiška.

Policijski službenici su nakon izvršenog uviđaja sa lica mjesta izuzeli 12 stabljika indijske konoplje visine od 30 do 230 centimetara, dvije PVC boce sa nepoznatom tečnošću koja je bila namijenjena kao hemijsko sredstvo i određenu količinu suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, policijski službenici su u mjestu Trošelji, izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koriste navedena lica, kojom prilikom je pronađena određena količina suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

- O navedenom događaju upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da seu redovnoj proceduri protiv D.M. i S.M.podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo - ističe se u saopštenju.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška nastavljaju rad na prevenciji i suzbijanju proizvodnje i prometa opojnih droga.