latinica  ћирилица
15/07/2020 |  14:28 | Autor: SRNA

Foča: Radnici i posjetioci rafting kampova da se pridržavaju mjera

U Foči je, sa današnjih pet potvrđenih, trenutno 28 lica pozitivno na virus korona, od kojih je četvoro na bolničkom liječenju, a većina zaraženih se na neki način može dovesti u vezu sa rafting kampovima, upozorila je rukovodilac Regionalnog zavoda za zdravstvo Slađana Arsenović.
Univerzitetska bolnica Foča - Foto: Facebook
Univerzitetska bolnica FočaFoto: Facebook

- Zato apelujem da se sva lica, koja na bilo koji način učestvuju u radu kampova, pridržavaju propisanih mjera. Posebna prijetnja je prevoz od kampova do polazne tačke za rafting, tako da su svi vozači i putnici obavezni da poštuju propisane mjere, prije svega nošenje maske i svođenje broja lica u tim vozilima na prihvatljivu i preporučenu mjeru - rekla je Arsenovićeva.

U Regionalnom zavodu za zdravstvenu zaštitu ističu da je u Višegradu, Foči, Rudom i Novom Goraždu posljednjih 15 dana došlo do rasta broja zaraženih, dok u Kalinoviku i Čajniču nema potvrđenih slučajeva zaraze.

Arsenovićeva je još jednom apelovala da se građani pridržavju svih protivepidemioloških mjera.

- Mislimo prije svega na higijenu ruku, respiratornu higijenu, nošenje maske u zatvorenom prostoru onako kako treba i držanje fizičke distance od najmanje dva metra - naglasila je Arsenovićeva.

Pomoćnik direktora Univerzitetske bolnice Foča Marija Petrović Pajkanović rekla je da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi trenutno liječi 21 pacijent pozitivan na kovid-19, a među njima je četvoro Fočaka.

- Pod opservacijom je još 16 pacijenata sa simptomima, od kojih je šest iz Foče. Svi pacijenti su srednje teške i teške kliničke slike - rekla je Pajkanovićeva.