latinica  ћирилица
16/07/2020 |  11:18 | Autor: SRNA

U petak kiša i pad temperature, tokom vikenda nestabilno

U Republici Srpskoj sutra će biti promjenljivo oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature vazduha, a nestabilno će biti i tokom vikenda, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Promjenljivo - Foto: RTRS
PromjenljivoFoto: RTRS

Ujutru će biti promjenljivo oblačno, na sjeveru sa slabom kišom, na jugu sunčano, a tokom prijepodneva i dana nestabilno i promjenljivo vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 16, na jugu oko 20, u planinama od osam stepeni Celzijusovih, a maksimalna dnevna od 14 do 20 na sjeveru, na jugu, jugoistoku i istoku od 21 do 27, a u planinama od 11 stepeni Celzijusovih.

U subotu, 18. jula, ujutru i prije podne biće pretežno sunčano i svježije, na jugu i jugoistoku uz umjerenu oblačnost i moguću slabiju kišu, a tokom dana promjenljivo i nestabilno sa uslovima za kišu i pljuskove sa grmljavinom na istoku, sjeverozapadu i centralnim planinskim krajevima, ali će biti i dužih sunčanih perioda.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od devet do 15, na jugu oko 18, u planinama od sedam, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu i sjeveru oko 25, u planinama od 12 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 19. jula, jutro će biti promjenljivo oblačno, u sjevernim krajevima ponegdje sa slabom kišom, na jugu sunčano, tokom dana nestabilno, u istočnim i južnim krajevima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok će na sjeveru i sjeverozapadu biti promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od 11 do 16, na jugu oko 18, u planinama od devet, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu i sjeveru oko 26, u planinama od 15 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 20. jula, jutro će biti pretežno sunčano i svježe, ponegdje oko rijeka sa prolaznom maglom, a tokom dana sunčano uz malu dnevnu oblačnost i temperaturu u porastu.

Јutarnja temperatura vazduha od 12 do 18, na jugu oko 20, u planinama od 10, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru oko 29, u planinama od 15 stepeni Celzijusovih.