latinica  ћирилица
16/07/2020 |  12:56 ⇒ 14:08 | Autor: SRNA

Pašiću oduzumaju stan jer je Srbin?

U tekstu pod naslovom "Problem je što je Predag Pašić Srbin" riječki "Novi list" piše o skandalu u vezi sa nekadašnjim igračem Fudbalskog kluba "Sarajevo" kojem lokalne gradske vlasti oduzimaju stan i istjeruju ga na ulicu.
Predrag Pašić (foto: MN press) -
Predrag Pašić (foto: MN press)

Legendarni fudbaler, šezdesetjednogodišnji Predrag Pašić mogao bi biti izbačen na ulicu nakon što je Opštinski sud u Sarajevu donio odluku o oduzimanju stana i poslovnog prostora koje je bivši fudbaler koristio.

- Oduzimaju mi poslovni prostor i stan u kojem živim sa svojom suprugom, a čija vrijednost ne pokriva izmišljeni dug na ime najamnine za navedeni prostor, koji i nije vlasništo opštine Centar u Sarajevu - navodi Pašić.

On navodi da sa suprugom sada praktično nema imovinu niti mogućnost da normalno živi.

Pašić je dobio stan prije više od 30 godina od bivšeg gradonačelnika Sarajeva Ante Sučića kao zaslužni sportista, a kao stvarni vlasnik nekretnine u gruntovnim knjigama naveden je jedan pokojni sarajevski Јevrejin.

Opštinski sud u Sarajevu, na zahtjev opštine Centar, donio je odluku o oduzimanju stana i poslovnog prostora koje je Pašić godinama koristio.

Pašić tvrdi da je sudski spor vođen bez njegova znanja, te da mu je uskraćeno pravo odbrane.

Predag Pašić je izabran za najboljeg igrača Prve lige bivše Јugoslavije u sezoni 1984/1985, a u dresu Fudbalskog kluba "Sarajevo" igrao je deset godina. Za reprezentaciju Јugoslavije zabilježio je deset nastupa.

Kako navodi "Novi list", Pašić je za vrijeme ratnih sukoba bio u Sarajevu.

Prije nekoliko godina, vlasti u Sarajevu oduzele su Pašiću i lokalni stadion na kojem su trenirala djeca iz njegove škole fudbala i tada je otvoreno optužio sarajevske čelnike da to čine zato što nije bošnjačke nacionalnosti.