latinica  ћирилица
16/07/2020 |  13:02 ⇒ 13:03 | Autor: SRNA

Dodik: Komšić se otvoreno miješa u unutrašnje stvari Srbije

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je "potpuno neumjesno da Željko Komšić sa pozicije na kojoj se nalazi uopšte komentariše situaciju u njemu susjednoj, a nama matičnoj državi, posebno sada, kada je ponovo pokrenut dijalog Beograda i Prištine".
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Na pitanje Srne da prokomentariše Komšićevu izjavu da je "Kosovo država" i da je to kraj priče, te da se čeka još samo da Beograd prihvati tu činjenicu i prizna i onda će stvari biti lakše, Dodik je rekao da to predstavlja otvoreno miješanje u unutrašnja pitanja druge zemlje, a s druge strane ta izjava vrijeđa sve Srbe u BiH i to bi Komšić trebalo da zna.

- Kada bi logicirao kao on, ja bih mogao reći Republika Srpska je država i još se samo čeka da Sarajevo prihvati tu činjenicu i stvari će biti lakše. A zamislite tek da tu rečenicu izgovori neko iz vrha Srbije?! Sigurno je da se ovakvim istupima, kakav je Komšićev, ne doprinosi miru, stabilnosti i dobrim odnosima u regionu - naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.