latinica  ћирилица
16/07/2020 |  13:27 | Autor: SRNA

Satler očekuje da iduće sedmice bude završeno usvajanje budžeta BiH

Šef Delegacije EU u BiH Јohan Satler izjavio je da se nada da će naredne sedmice Dom naroda parlamenta BiH usvojiti budžet BiH za ovu godinu nakon što su ove sedmice u BiH napravljeni određeni dobri iskoraci.
Јohan Satler -
Јohan Satler

Satler je istakao da je jučerašnjim usvajanjem Prijedloga budžeta BiH za 2020. godinu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH prevaziđena prva stepenica.

- Nadam se iskreno da će naredne sedmice i Dom naroda pratiti ovaj korak i obezbijediti usvajanje budžeta - rekao je Satler novinarima u Sarajevu.

Navodeći da bi to omogućilo Centralnoj izbornoj komisiji BiH organizovanje lokalnih izbora, Satler je izrazio uvjerenje da je istinski moguće da izbori budu održani u ovoj godini.

Kao još jednu od pozitivnih stvari koje su se desile u BiH, on je ocijenio to što je predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija juče pokrenuo proceduru imenovanja Selme Cikotića za ministra bezbjednosti.

- Vrlo je važno da imamo popunjenu poziciju ministra bezbjednosti, imajući u vidu ne samo migrantsku krizu, nego brojne izazove koji se javljaju u tom resoru - zaključio je specijalni predstavnik EU u BiH.