latinica  ћирилица
16/07/2020 |  13:36 | Autor: sputniknews.com

Kremlj: Putin ne planira da se sastane sa Trampom u Njujorku

Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov izjavio je da ne postoje planovi za put ruskog predsjednika Vladimira Putina u Njujork na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija i sastanak sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom.

- Koliko shvatam, to nisu zvanične izjave, već neka novinska razmišljanja. Za putovanje u Njujork ne postoje nikakvi suštinski planovi i, shodno tome, za sastanak sa Trampom - odgovorio je Peskov na pitanje novinara kakav je stav Kremlja prema informacijama da bi Tramp želeo da se sastane sa Putinom na Generalnoj skupštini UN u Njujorku, da li je predsjednik dobio poziv od Trampa i da li planira da putuje tamo.

U srijedu je britanski list "Tajms" pozivajući se na neimenovane izvore javio da američki predsjednik Donald Tramp želi da se sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom prije američkih izbora u novembru 2020. godine. L

ist je naveo da bi se sastanak, najvjerovatnije, mogao održati 15. septembra u Njujorku, na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN.