latinica  ћирилица
16/07/2020 |  14:02 | Autor: SRNA

Јoš 115 zahtjeva za rješavanje stambenih pitanja izbjeglih i raseljenih

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić izjavio je danas da na području Prijedora ima još 115 zahtjeva za rješavanje stambenih pitanja izbjeglih i raseljenih lica.
Miloš Lučić sa Milenkom Đakovićem - Foto: SRNA
Miloš Lučić sa Milenkom ĐakovićemFoto: SRNA

- Nadamo se da ćemo pod pokroviteljstvom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, Republičkog sekretarijata /za raseljena lica i migracije/ i federalnog Ministarstva /raseljenih osoba i izbjeglica/ uspjeti riješiti sva stambena pitanja ovih kategorija stanovništva - rekao je Lučić novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa gradonačelnikom Milenkom Đakovićem.

Lučić je naveo da je do sada uloženo oko 7,5 miliona KM u Prijedor za rješavanje stambenih pitanja izbjeglih i raseljenih lica, do sada je useljeno 50 korisnika, a da je u toku izgradnja dvije zgrade sa 52 stana, gdje bi u onu sa 32 stana trebalo da počne useljenje početkom avgusta.

- Razgovarali smo i o nacionalnim manjinama, a u Prijedoru su organizovane četiri - Romi, Česi, Ukrajinci i Slovenci, i grad dosta dobro vodi njihova pitanja. Razgovarali smo i o izgradnji novih stambenih jedinica za izbjeglice i raseljena lica, u okviru čega će biti rješavane i nacionalne manjine - istakao je Lučić.

Đaković je rekao da je sa Lučićem razgovarao o temama koje su od interesa za grad i o pitanjima u kojima je moguća saradnja.

- Ovo je vrlo široko ministarstvo koje pokriva veliki broj tema i nastavićemo kvalitetnu saradnju - poručio je Đaković.