latinica  ћирилица
16/07/2020 |  14:03 | Autor: SRNA

Čubrilović: Smatram da je 15. novembar konačan datum lokalnih izbora

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović smatra da je 15. novembar definitivan datum održavanja lokalnih izbora u BiH, te da se više neće stvarati situacija da se taj proces prolongira i da se njime vrše različite manipulacije.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

Čubrilović smatra da je jučerašnjim usvajanjem budžeta BiH otklonjena i posljednja, prema Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/, prepreka zbog koje je pomjeren datum održavanja izbora.

- Ni tada nije bilo razloga da se to pomjeri jer se znalo da će budžet biti usvojen, te da će biti obezbijeđen novac za izbore - rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je situacija nezakonitog pomjeranja datuma održavanja izbora doprinijela anarhiji u BiH u pogledu donošenja raznih odluka, pa i ponašanju političkih aktera.

Prema njegovom mišljenju, odgađanje izbora vjerovatno odgovara onima koji žele da i dalje "mešetare" u BiH.

Čubrilović je naveo da Demos u kontinuitetu priprema kampanju za predstojeće lokalne izbore sa ciljem da ova stranka u svakoj regiji bude prisutna sa regionalnim odborom.

- Očekujem dobre rezultate, te da finaliziramo ono što smo radili u proteklih više od godinu i po dana - rekao je Čubrilović.