latinica  ћирилица
16/07/2020 |  14:26 | Autor: Večernje novosti

Mihajlović i Gatuzo zajedno na klupi (FOTO)

Stari prijatelji, nekadašnji fudbaleri i aktuelni trener Bolonje i Napolija Siniša Mihajlović i Rino Gatuzo ostavili su najjači utisak u posljednjem kolu Serije A.
Siniša Mihajlović (foto:AP) -
Siniša Mihajlović (foto:AP)

Njih dvojica su sjela na istu klubu, kao drugari, da zajedno sačekaju početak utakmice tokom koje će biti veliki rivali. Kamere su ih snimile, a o tome je poslije meča brujala cijela fudbalska Italija.

Nastavak ove lijepe slike prenio se i pred novinare poslije utakmice, na zajedničkoj konferenciji za medije, gdje su dvojica trenera došla zajedno.

- Bolonja je bila mnogo bolja od nas. U prvom poluvremenu smo igrali, u drugom nismo nikako preuzimali teren. Igrali smo ispod prosjeka posljednjih sedam, osam utakmica i to nije dobro. Nije me briga kad čujem da nemamo stimulacije i motivacije jer ih imamo. Za nekoliko nedjelja igramo protiv Barselone. Bolonja nam je bila opomena, nismo igrali kao tim Dobro je da smo izjednačili na kraju – rekao je trener Napolija Rino Gatuzo.

Duel Bolonje i Napolija završen je rezultatom 1:1, poslije čega su dvojica trenera drugarksi “podijelila“ bodove na stadionu “Renato Dal Ara“.