latinica  ћирилица
16/07/2020 |  15:11 ⇒ 17:18 | Autor: SRNA

Lukač: Čestitka policiji za uspješno završenu akciju bez žrtava

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač čestitao je pripadnicima policije za uspješnu akciju u Turjaku kod Gradiške, gdje je danas okončana talačka kriza, a osumnjičeni priveden.
Dragan Lukač - Foto: SRNA
Dragan LukačFoto: SRNA

- Srećom sve je upješno završeno i čestitam svim pripadnicima policije na uspješnoj akciji, na upornosti da se to završi bez žrtava. I dalje se radi uviđaj i imamo informacije da se u kući nalazi veća količina eksploziva i bombi. Dalja istraga će pokazati šta su bili motivi osumnjičenog, ali očito je riječ o psihičkom poremećaju, jer nema drugih indicija - rekao je Lukač na licu mjesta.

On je izjavio novinarima da je jedan mještanin sinoć napao komšiju, udarao ga bombom, koju je bacio, ali koja, na sreću, nije eksplodirala.

- Riječ je o psihički bolesnom licu, koje se dugo godina liječilo, ali očigledno neupsješno jer i dalje ima takve epizode da se sa njim dešava nešto što nije normalno - dodao je Lukač.

 

On je naveo da su pridadnici Policijske uprave Gradiška sinoć blokirali kuću u koju se osumnjičeni zatvorio, zajedno sa svojom majkom.

- On apsolutno nije imao nikakav kontakt sa bilo kim i nismo uopšte znali šta se unutra dešava i da li su uopšte živi. Na kraju su se uključili Žandarmerija i SAЈ, ušli u objekat i stavili lica pod kontrolu - naveo je Lukač.

On je dodao da se prilikom ulaska pripadnika SAЈ-a u kuću najprije pojavila majka osumnjičenog, koji nije pružao otpor prilikom hapšenja.

Iz Policijske uprave Gradiška danas je saopšteno da je juče u 18.00 časova policiji prijavljeno da je jedno lice verbalno, a potom i fizički nasrnulo na komšiju, a u jednom trenutku je u pravcu oštećenog bacilo ručnu bombu koja nije eksplodirala, nakon čega je osumnjičeni pobjegao i zaključao se u porodičnu kuću zajedno sa majkom.

Muškarac je uhapšen danas oko 13.00 časova.