latinica  ћирилица
16/07/2020 |  19:09 ⇒ 17/07/2020 | 08:07 | Autor: RTRS

Talačka kriza kod Gradiške uspješno okončana, osumnjičeni priveden (FOTO/VIDEO)

Uspješnom akcijom pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a, u Turjaku kod Gradiške, oko 13 časova okončana je talačka kriza, koja je trajala od sinoć. Nakon što je na komšiju nasrnuo bombom, Dejan Borković zabarikadirao se u kuću i uzeo svoju majku za taoca.
Incident u Gradišci (Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija) -
Incident u Gradišci (Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija)

Incident se dogodio sinoć kada je Dejan Borković napao komšiju, rođaka Željka Samardžiju. Udarao ga je bombom, koju je bacio, ali, na sreću, nije eksplodirala.

- Јuče oko 17 časova krenuli smo da odradimo poljoprivredne radove. Sin je išao prvi, a ja za njim. Borković je u jednoj ruci držao malj, dok u drugoj nisam vidio šta je imao. Predmet je ispao na zemlju, nakon čega sam primjetio da je u pitanju bomba.Skočio sam kako bih mu ju oteo, a zatim je nastalo otimanje - opisuje Željko Samardžija, mještanin Turjaka.

Foto: SRNA

Poslije incidenta, napadač se povukao u kuću gdje je za taoca uzeo majku.

Talačka kriza je počela oko 18 časova i trajala sve do danas, kada su oko 13 časova pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova ušli u kuću.

Foto: SRNA

- On apsolutno nije imao nikakav kontakt sa bilo kim i nismo uopšte znali šta se unutra dešava i da li su uopšte živi. Na kraju su se uključili Žandarmerija i SAЈ, ušli u objekat i stavili lica pod kontrolu - rekao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Srpske.

Komšije i poznaninci u zaseoku Borkovići danas u nevjerici i šoku.

- Borković je bio dobar momak, međutim obolio je na živce. Bolest čovjeka ne pita, bez obzira što ste nekada bili uzor cijelom društvu - navodi Dragoljub Bojanić iz Turjaka.

Foto: mondo.ba

U akciji Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova korišćena su i specijalna vozila "despot".

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač čestitao je pripadnicima policije za uspješnu akciju, koja je završena bez žrtava.