latinica  ћирилица
22/07/2020 |  22:29 | Autor: SRNA

Otvorena međunarodna izložba fotografija "Foto emocija 2020"

Direktor Kulturnog centra Banski dvor Mladen Matović otvorio je večeras u Banjaluci Devetu međunarodnu izložbu fotografija "Foto emocija 2020", u okviru koje posjetioci mogu da vide radove 240 autora iz 44 države.
"Foto emocija 2020" - Foto: SRNA
"Foto emocija 2020"Foto: SRNA

Matović je naveo da je postavka organizovana u saradnji sa Univerzitetskim foto-kino klubom Banjaluka, te izrazio zadovoljstvo što se poslije "prinudnog odmora" nastavlja uspješna saradnja Banskog dvora i ovog kluba, saopšteno je iz Kulturnog centra Banski dvor.

- Banski dvor je vrlo svjesno pokrenuo ljetnu sezonu kulturnih dešavanja, simboličnog naziva "50 po 50", jer želimo da pošaljemo poruku da život ne treba i ne smije stati, te da moramo naći način da se uz odgovoran pristup vratimo organizaciji kulturnih događaja - rekao je Matović.

Predsjednik Univerzitetskog foto-kino kluba Banjaluka Milorad Kašćelan rekao je da sve fotografije, baš kao što i sam naziv izložbe kaže, pričaju priče u kojima su snažne emocije.

- Zahvalan sam Banskom dvoru što je pronašao način da i u ovoj situaciji izložba bude otvorena, jer je i ove godine, uprkos situaciji izazvanoj virusom korona, svoje radove poslao veliki broj talentovanih autora iz svijeta kreativne fotografije - rekao je Kašćelan.

On je naveo da je žiri imao zadatak da od gotovo 3.000 pristiglih radova na četiri teme izabere fotografije, koje su se našle na izložbi.

Otvaranje izložbe priređeno je uz primjenu svih propisanih mjera i preporuka nadležnih organa - mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance.