latinica  ћирилица
26/07/2020 |  12:00 ⇒ 12:29 | Autor: srpskainfo.com

Objavljena knjiga humora i satire Boška Grgića

Knjigu humora i satire Boška Grgića, "Prvi par opanaka" sa nekoliko poglavlja poezije, aforizama, epigrama, objavio je Zavičajni muzej iz Gradiške.

Grgić je ovu knjigu pripremao nekoliko decenija, pažljivo birajući najbolje radove na aktuelne teme, objavljene u mnogim uglednim časopisima, radiju i televiziji.

- Ova knjiga, zaista je kruna moga rada i dugogodišnjeg pisanja. Trudio sam se da sve što tu smjestim bude dobro i aktuelno, da pošalje snažnu poruku. Humor i satira iz mojih bilježnica su angažovani jer ih pišem u trenutku nadahnuća nekom temom, događajem, postupkom - kaže Grgić za Srpskainfo, naglasivši takođe da je njegov humor kritika neprihvatljivih postupaka političara i javnih radnika.

- Humor, ta snažna društvena žaoka svoju oštricu uvijek upućuje, okreće, šalje ka onima koji ne rade dobro, ne promišljaju kako treba i nisu na istoj liniji sa narodom. Humor je zdrava i dobronamjerna kritika koja, nažalost, ne može mnogo promijeniti ali može ukazati jer čitaoci to zapažaju, pamte i prepričavaju stihove ili aforizme. Već tada, efekat je postignut a pisanje ima smisla - naglasio je Grgić, srećan što je mnigo svojih radova sakupio u koricama knjige.