latinica  ћирилица
28/07/2020 |  09:23 | Autor: SRNA

Kod 42 vozača utvrđeno prisustvo alkohola, uhapšeno šest

Na području Policijske uprave Zvornik kod 42 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi, od 344 kontrolisana alko-testom u regionalnoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, saopšteno je danas iz ove uprave.
Policijska uprava Zvornik - Foto: RTRS
Policijska uprava ZvornikFoto: RTRS

Šest vozača, kod kojih je utvrđeno više od 1,5 promila ili su odbili da se podvrgnu alko-testiranju, uhapšeno je i zadržano do istrežnjenja ili oporavka, dok je jedan učesnik sankcionisan prilikom kontrole na prisustvo droge ili psihoaktivnih lijekova.

Pripadnici Policijske uprave Zvornik su tokom ove akcije kontrolisali 396 učesnika u saobraćaju, od kojih je 177 sankcionisano, a evidentirana su i 132 ostala prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti u saobraćaju.

Regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sprovedena je od petka do nedjelje, od 24. do 26. jula, u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Vozite oprezno - putujte bezbjedno", sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i droge ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače da poštuju zakonske odredbe, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.