latinica  ћирилица
29/07/2020 |  20:13 ⇒ 20:16 | Autor: SRNA

Zabranjene žurke na splavovima u Beogradu

U Beogradu su, radi sprečavanja širenja virusa korona, zabranjene žurke i sve druge proslave na brodovima, čamcima i splavovima, te svim vrstama plutajućih objekata, odlučila je Lučka kapetanija Beograd nakon sastanaka, konsultacija i preporuka zdravstvenih radnika.
Splav u Beogradu (foto:011info.com) -
Splav u Beogradu (foto:011info.com)

Pod prijetnjom kažnjavanja za prekršaj u skladu sa Zakonom o plovidbi u unutrašnjim vodama, svi su dužni da se pridržavaju svih mjera radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti kovid 19 i zaštite od te bolesti, saopšteno je iz Lučke kapetanije.

Dozvoljena je plovidba čamcem pri čemu treba voditi računa da bude obezbijeđena razdaljina između lica na čamcu od dva metra.

Lučka kapetanija je o novim mjerama obavijestila brodarstva, kapetane brodova, starješine plovila, preduzeća riječnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležne organe i organizacije, privezišta za čamce i nautičke klubove, vlasnike čamaca, ostale učesnike u plovidbi, kao i sva zainteresovana lica u Srbiji.

Nalaže se primjena svih mjera propisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i drugih mjere koje priroda te bolesti nalaže u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i svim preporukama Kriznog štaba Srbije.

- Svaki prekršaj odredaba ovog saopštenja brodarstvu smatraće se prekršajem u unutrašnjoj plovidbi i biće kažnjen u skladu sa odredbama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama - napominje se u saopštenju.