latinica  ћирилица
30/07/2020 |  09:10 ⇒ 19:45 | Autor: RTRS

Prvi "Vivia Run&More Virtual Weekend" ispunio očekivanja (FOTO)

Više od 400 trkača iz BiH, regiona i Evrope ostvarilo je sjajne lične rezultate trčeći proteklog vikenda M:tel RMC Banjaluka polumaraton i trke na 10 i 5km u okviru prvog "Vivia Run&More Virtual Weekend" festivala.
Virtual vikend - pobjednici - Foto: RTRS
Virtual vikend - pobjedniciFoto: RTRS

Banjaluka je na virtuelnom M:tel RMC Banjaluka polumaratonu dobila najboljeg regionalnog polumaratonca, reprezentativca BiH Srđana Samardžića koji je trku istrčao za nevjerovatnih 1:07:44. U ženskoj kategoriji dominirala je atletičarka BiH Lucija Kimani (1:23:21), dok su u Beko 10k - trci na 10km - najbolje rezultate ostvarili: reprezentativac Srbije Miloš Malešević koji je 10km istrčao u vremenu od 00:31:29 i najtrofejnija srpska atletičarka i olimpijka Olivera Јevtić, koja je dionicu od 10km istrčala za 00:37:08.

Odlična atmosfera zabilježena je i među članovima timske 5k trke, a najbolji rezultat među učesnicima trke na 5km ostvarili su sljedeći timovi: I mjesto - caffe bar Atleks 00:21:16, II mjesto Elas Metalexpert I 00:23:42, III mjesto Tim Đurica 00:29:46.

Učesnici prvog virtuelnog festivala ovog jula pokazali su i zajedništvo u humanitarnom dijelu festivala prodajući svoje kilometre u akciji "Trčimo humano, trčimo za rijetke", a sva prikupljena sredstva na taj način donirana su Savezu za rijetke bolesti Republike Srpske.

U želji da zajedno sa organizatorima "Vivia Run&More Virtual Weekend" festivala i M:tel RMC Banjaluka polumaratona podrže trčanje i zdrav način života, te zajedno razvijaju sportske navike kod građana BiH - prvo virtuelno izdanje festivala, podržali su: kompanija M:tel kao naslovni sponzor polumaratonske trke, Vivia voda, kompanija Beko - vodeći brend u Evropi u oblasti bijele tehnike kao naslovni sponzor trke na 10k, Tropic grupacija i trgovački lanac mojMarket, kompanija Karlsberg sa Tuborg pivom, te kompanija Spoort Vision u saradnji sa brendom Nike - kao oficijelni sportski sponzor događaja.

Virtual vikend

Generalni medijski pokrovitelj najveće sportske priče u Banjaluci i ove godine je najveća Outdoor kompanija u BIH - Metromedia Group, a događaj su medijski podržale i promovisale brojne medijiske kuće iz BIH i regiona: Radio televizija Republike Srpske, ATV, Elta TV, Glas Srpske, Nezavisne novine, portali: Buka, Srpskakafe, Kliks, Ekskluziva, banjaluka.com, Info srpska, Biznis promo,  marketing, Gradski magazin, Mondo kao i radio stanice: Radio Republike Srpske, Uno, Nes, A radio, Big.

Za sve trkače, u nastavku donosimo i zvanične rezultate festivala, nakon što je stručna komisija u proteklim danima pregledala sve pristige prigovore i sugestije.

https://runandmore.org/rezultati-2020/