latinica  ћирилица
31/07/2020 |  08:27 ⇒ 08:27 | Autor: RTS

Dramatičan restart NBA, pobjede Lejkersa i Јute (VIDEO)

U prvim takmičarskim utakmicama restarta NBA sezone u "mjehuru" u Orlandu košarkaši Јute nadigrali su Orlando sa 106:104, a tim LA Lejkersa je bio bolji od LA Klipersa sa 103:101. Јuta je do pobjede došla poslije preokreta u finišu posljednje četvrtine, a pobjedu Lejkersima je doneo Lebron DŽejms pogotkom u samoj završnici meča.

U vrlo ravnopravnom duelu tokom cijele utakmice vodeći tim Lejkersa je uspijevao da održi minimalnu prednost ali su Klipersi uspeli u finišu da dođu do izjednačenja, pa je o pobjedniku odlučio posljednji napad Lejkersa u kome je Lebron bio precizan za konačnih 103:101.

Iako je bio igrač odluke DŽejms je meč završio kao drugi igrač po efikasnosti sa dvostrukim dvocifrenim učinkom od 16 poena i 11 skokova, a tim je predvodio Entoni Dejvis sa 34 poena, 8 skokova i 4 asistencije.

U poraženim Klipersima najefikasniji su bili Pol DŽirdž i Kavai Leonard sa 30 i 28 postignutuh poena.

Košarkaši Orlanda su dobro ušli u meč i poveli od samog starta, ali je tim Јute uspeo u finišu posljednje četvrtine da dođe do izjednačelja i načini preokret za 106:104.

U posljednjem napadu Orlando je pokušao da trojkom dođe do pobjede, ali im to nije pošlo za rukom.

Tim Јute je po efikasnosti predvodio DŽordan Klarkson sa 23 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

U poraženom Orlandu Najefikasniji su bili Ingram i Redik sa 23 i 21 postignutum poenom.

Večeras po našem vremenu igraju se još tri meča u kojima će snage odmjeriti Bruklin sa Orlandom, Portland sa Memfisom i Vašington sa Finiksom.