latinica  ћирилица
01/08/2020 |  12:10 | Autor: SRNA

Na Kozari neformalno druženje sa ženama

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović izjavila je da je manifestacija "Dan za nas – neformalnim druženjem do novih ideja" u Nacionalnom parku "Kozara" okupila danas predstavnike 12 udruženja koja se bave djecom i porodicom i sportistikinje s kojima ovo ministarstvo godinama sarađuje.
Kozara "Dan za nas neformalnim druženjem do nivih ideja" - Foto: SRNA
Kozara "Dan za nas neformalnim druženjem do nivih ideja"Foto: SRNA

Davidovićeva je pojasnila da je njena ideja da se organizuje druženje i da se damama s kojima resorno ministarstvo godinama sarađuje na neki način ukaže pažnja i da jedan dan provedu zajedno.

- Vjerujem da će dan iznjedriti nove ideje i nove projekte i da ću čuti konkretne i korisne sugestije i kritike da bi se unaprijedio rad Ministarstva - rekla je Davidovićeva novinarima na Kozari.

Prema njenim riječima, rad u drugačijoj atmosferi je poželjan, ne mora uvijek biti u kancelariji i formalan.

- I ovaj rad je sigurno produktivan, a i promovišemo turističke potencijale u Srpskoj kojih je mnogo i koje vrijedi vidjeti - dodala je Davidovićeva.

Ona je napomenula da je druženje organizovano za do 50 učesnika, da je obezbijeđena zaštitna oprema, a da će poslije sat vremena pješačenja uslijediti radni dio, ručak i uručenje prigodnih poklona za učesnike.

Predsjednik Centra za lični rad i razvoj Prijedor Sanja Topić rekla je da se bave promocijom mentalnog zdravlja i unapređenjem kvaliteta života, te da je i današnje druženje u prirodi u skladu sa ciljevima i aktivnostima ovog udruženja.

- Imali smo projekat podrške ženama žrtvama nasilja koji je finansiralo Ministarstvo porodice, omladine i sporta i koji je realizovan prije tri godine. Bili su korektni i nadamo se saradnji i ubuduće, kroz neke druge projekte i druge ciljne grupe - ocijenila je Topićeva i dodala da ima samo riječi hvale za dosadašnju saradnju .