latinica  ћирилица
02/08/2020 |  11:35 | Autor: SRNA

Linta: Milošević da još jednom razmisli o odlasku na proslavu u Knin

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skuštine Srbije Miodrag Linta pozvao je potpredsjednika Vlade Hrvatske iz reda srpskog naroda Borisa Miloševića da još jednom razmisli o odlasku na proslavu "Oluje" u Knin, jer bi to bila velika uvreda za srpski narod, posebno za krajiške Srbe.
Miodrag Linta - Foto: TANЈUG
Miodrag LintaFoto: TANЈUG

Linta je pozvao i lidera Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorada Pupovca da povuče dogovor sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i da kažu Miloševiću da ne ide u Knin.

Prema njegovim riječima, u Hrvatskoj je živjelo više od 700.000 Srba, a protjerano je više od pola miliona.

Linta je za RTS rekao da je velika laž Miloševića da će njegov odlazak u Knin poboljšati status preostalih Srba u Hrvatskoj, te je podsjetio da je u prve četiri godine Plenkovićeve Vlade povećan broj fizičkih i verbalnih napada na Srbe, da je došlo do porasta nasilja i mržnje u hrvatskom društvu prema svemu što je srpsko i do rehabilitacije ustaštva i NDH.

Komesar Srbije za izbjeglice Vladimir Cucić poručio je povodom 25 godina od hrvatske akcije "Oluja" da su najveći gubitnici oni koji protjeraju svoj narod, u ovom slučaju Hrvatska, jer pusta zemlja nikome ne treba.

Cucić je naveo da se na prostore Hrvatske i dijelom u BiH od kraja rata do sada vratilo oko 70.000 ljudi i da je to vjerovatno i konačan broj povrataka.