latinica  ћирилица
02/08/2020 |  17:26 ⇒ 18:17 | Autor: B92

Hamilton ubjedljiv na Silverstonu (VIDEO)

Luis Hamilton je pobijedio na trci za Veliku nagradu Velike Britanije.

Djelovalo je kao da će Hamilton i Botas lako donijeti duplu pobjedu Mercedesu, a onda su obojica doživjela rupturu prednjeg lijevog pneumatika i tu nastaje drama.

Tokom 50 krugova viđen je maltene jedan isti scenario: Luis Hamilton ubjedljivo prvo, Valteri Botas drugi sa velikom razlikom ispred Maksa Ferstapena i sve je ličilo na to da  slijedi dosadna trka i pobjeda Mercedesa.

Treba spomenuti i velike probleme, Niko Hilkenberg trku nije ni počeo, dok su Magnusen i Kvjat morali da završe ranije zbog incidenta s Albonom, odnosno izlijetanja sa piste.

Roman Grožan je u jednom momentu imao sjajnu trku, ali jedini nije išao na zamjenu pneumatika i srednje tvrde gume nisu izdržale do kraja, plus je "pokupio" i kaznu od 5 sekundi, pa vikend nije baš završio kako se nadao.

Dok su Hamilton i Botas "kruzirali" ka lakoj pobjedi, tada smo vidjeli da prvo Botasu, a ubrzo i Hamiltonu puca guma! Ferstapen je momentalno iskoristio ovaj poklon i obišao Botasa, pa se činilo da može i do pobjede.

Ipak su iz Red Bula odlučili da Maks ode u boks po meke gume, kako bi zabilježio najbrži krug trke i uzeo jedan bod, a ispostaviće se da ga je to koštalo eventuelne šanse za pobjedu.

Hamilton bez prednjeg lijevog pneumatika nije mogao mnogo brzo da ide, ali je to bilo dovoljno da stigne prvi, bez da u jednom momentu njegovo mjesto bude ozbiljnije ugroženo, a njegov kolega Botas je morao na zamjenu guma i zbog toga ispao iz bodova.

Karlosu Sajncu je takođe pukao pneumatik i ostao je bez pozicije, što je maksimalno iskoristio Danijel Rikardo i trku završio na četvrtoj poziciji iza Hamiltona, Ferstapena i Leklera.

Peti je bio Lando Noris, a iza njega Okon, Gasli, Albon, Strol i Fetel.