latinica  ћирилица
02/08/2020 |  17:28 ⇒ 20:21 | Autor: SRNA

U ponedjeljak veoma toplo, uveče naoblačenje

Republiku Srpsku i Federaciju BiH sutra očekuje veoma topao dan, a uveče i tokom noći naoblačenje uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu.

Ujutro će biti vedro, ponegdje uz malu oblačnost, a na sjeverozapadu je moguć poneki kraći pljusak tokom prijepodneva, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom dana biće sunčano, toplo, sparno i vruće, pogotovo u sjevernim i istočnim dijelovima zemlje usljed uticaja fena iz pravca jugozapada.

Uveče i tokom noći doći će do umjerenog naoblačenja praćenog kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Duvaće južni vjetar umjerene jačine.

Јutarnja temperatura vazduha između 13 i 18, na jugu do 24 stepena, a najviša dnevna od 30 do 36, na jugu do 38 stepeni.

Padavine i grmljavina mogu se očekivati utorak, 4. avgusta, ali i veoma sparno vijeme, posebno u istočnim krajevima. Lokalno može biti pojačanog vjetra. Poslijepodne se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina, a biće uslova i za nepogode praćene gradom. Najviša dnevna temperatura od 28 do 34, na planinama od 26.

Pretežno oblačno sa slabim padavinama na sjeverozapadu i jugu biće u srijedu, 5. avgusta, a nestabilno će se zadržati i tokom dana. Najviša dnevna temperatura od 17 do 23, na planinama od 14, na jugu i sjeveroistoku oko 26 stepeni.

Nestabilno vrijeme zadržaće se i u četvrtak, 6. avgusta, kada će biti i kiše i pljuskova, ali i kraćih sunčanih perioda. Јutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu oko 20, a najviša dnevna od 22 do 27, na jugu oko 29 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je preovladavalo sunčano vrijeme.

Visoka dnevna temperatura i tokom dana bila je na jugu, gdje je u 14.00 časova u Trebinju i Grudama izmjereno 36 stepeni, a za stepen niže u Mostaru i Neumu.

Najsvježije bilo je na Bjelašnici, samo 13 stepeni.