latinica  ћирилица
02/08/2020 |  19:41 ⇒ 21:46 | Autor: RTRS

U MSU prateći program izložbe "Rekonstrukcija" (VIDEO)

Muzej Savremene umjetnosti Republike Srpske realizuje prateći program izložbe "Rekonstrukcija - Četiri pogleda na savremenu umjetničku scenu Republike Srpske". Ovim putem publici žele da približe radove 22 umjetnika koji su izraz savremenih umjetničkih praksi na prostoru Republike Srpske.
Izložba - Foto: RTRS
IzložbaFoto: RTRS

Kustosi Lana Pavlović, Žana Vukičević, Maša Čavić i Mladen Banjac, koji potpisuju koncept izložbe Rekonstrukcija, vođenjem kroz izložbu otvaraju dijalog između kustosa, umjetnika i publike ne samo o radovima, nego i o ukupnoj problematici koja se tiče savremene umjetnosti u Republici Srpskoj, poput sistema finansiranja i vrednovanja.

- Nadam se da ćemo kroz dijalog doći do rješenja i da ćemo vidjeti kako će i Muzej savremene umjetnosti, a i publika i mladi umjetnici, doprinijeti boljoj budućnosti savremene umjetnosti kod nas - kaže Banjac.

Muzej će u narednom periodu nastojati da što većem broju učesnika izložbe pruži priliku da, putem vođenja, razgovaraju sa publikom.

- U prilici smo da razgovaramo o samom radu, o problemima prilikom nastajanja i izlaganja rada, te prilikom komunikacije sa publikom. Drago mi je da je Muzej uradio ovako dobar projekat i pored svih ograničenja zbog virusa korona - kaže Aleksandar Milošević, učesnik izložbe.

Vođenja su organizovana četvrtkom u 19.00 sati, uz striktno pridržavanje mjera.

- Za kraj planiramo promociju kataloga iz četiri dijela koji će biti fenomenalan. Ukoliko nam epidemiološka situacija dozvoli, biće još umjetničkih sadržaja u okviru izložbe, tako da pozivam sve gledaoce da prate medijske kanale i društvene mreže Muzeja savremene umjetnosti - kaže Banjac.

Izložba "Rekonstrukcija - Četiri pogleda na savremenu umjetničku scenu Republike Srpske" biće otvorena do 25. septembra.