latinica  ћирилица
03/08/2020 |  07:54 | Autor: Agencije

NBA: Bobijevih osam poena u tjesnom porazu Dalasa od Finiksa (VIDEO)

Teksašani ipak idu u plejof zbog poraza prvog konkurenta Memfisa.

Igra Dalasa ličila je na Denver od subote budući da su bili u komotnom vođstvu sve do polovine treće četvrtne kada je Finiks, odnosno Devin Buker preuzeo stvari u svoje ruke.

Finiks je na kraju pobijedio sa 117:115 iako je Tim Hardavej DŽunior imao u posljednjoj sekundi priliku da šutem za tri poena donese pobjedu svom timu, samo par sekundi pošto je istu takvu priliku propustio Porzingis.

Sa 40 poena, osam skokova i 11 asistencija Dončić je ponovo bio najbolji u svom timu, a pratio ga je Porzingis sa 30 poena i osam skokova.

Kod Finiksa Devin Buker je ubacio 30, a 20 odnosno 19 poena dodali su Riki Rubio i Kameron DŽonson.

Boban Marjanović je za malo više od šest minuta imao osam poena i tri skoka.

Dalas je obezbijedio plasman u plej of prvi put od 2016. godine kada je tim predvodio Dirk Novicki i to zahvaljujući porazu Memfisa od San Antonija.

Bogdanović postigao 12 poena, Bjelica samo 2, utakmicu obilježila povreda Ajzaka

U relativno skromnoj partiji Sakramento je poražen od Orlando Medžika, ekipe koja ima ozbiljne šanse da uđe u plejof Istoka.

Orlando je vodio od početka utakmice koja je završena sa 132:116, a najveća prednost bila je pri kraju treće četvrtine, čak 30 poena.

Kod Sakramenta najefikasniji je bio Hari Gils sa 23 poena, Bogdanović je dodao 12 uz četiri skoka i pet asistencija, dok je Bjelica postigao samo dva poena iz tri skoka i jednu asistenciju za malo manje od 20 minuta na terenu.

Na devet minuta pred kraj meča težu povredu doživjelo je krilo Orlanda DŽonatan Ajzak koji je pokidao ligamente koljena i sasvim sigurno neće igrati do kraja sezone.

Sakramento sljedeći meč igra u utorak u 20:30 po srednje evropskom vremenu protiv Dalas Maveriksa.