latinica  ћирилица
03/08/2020 |  20:44 | Autor: SRNA

Pokrenute predistražne radnje nakon nesreće na ringišpilu u Rogatici

Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo započelo je predistražne radnje kako bi provjerilo postoji li osnov za pokretanje istrage nakon što je 15-godišnja djevojčica preminula na putu do bolnice poslije pada sa ringišpila u Rogatici.
Istočno Sarajevo - zgrada Okružnog javnog tužilaštva - Foto: SRNA
Istočno Sarajevo - zgrada Okružnog javnog tužilaštvaFoto: SRNA

- U ovom momentu možemo reći da su naložena vještačenja, odnosno obdukcija i mehanička vještačenja, radi provjere ispravnosti uređaja. Nakon ovih provjera imaćemo više detalja, a tužilac će se izjasniti o eventualnom otvaranju istrage - rekao je portparol Okružnog javnog tužilaštva Neven Kramer.

Nakon nesreće djevojčici je pomoć ukazana u Domu zdravlja u Goraždu, odakle je organizovan njen transport u Univerzitetsku bolnici u Foči, prenosi "Avaz".

Zbog težine povreda i komplikacija u putu, osoblje Doma zdravlja Rogatica pomoć je zatražilo od kolega iz Kantonalne bolnice u Goraždu, koje je tridesetak kilometara bliže od Foče.

- Organizovao sam svoj tim, pozvali smo i anesteziologa, svi smo spremni bili i čekali. Međutim, kad su stigli djevojčica je bila bez znakova života. Pokušali smo mjere reanimacije, dali smo sve od sebe, ali, nažalost, bezuspješno - rekao je dežurni doktor Urgentnog centra goraždanske bolnice Mladen Sefer.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo ranije je saopšteno da je policiji u Rogatici sinoć oko 21.10 časova prijavljeno da je u Ulici Radomira Neškovića mlađe lice palo sa ringišpila u pokretu i tom prilikom zadobilo teške povrede od kojih je preminulo na putu za bolnicu u Foči.

Ringišpil je nakon nesreće zatvoren, okružen policijskim trakama, te policajcima i inspektorima Policijskle stanice Rogatica.