latinica  ћирилица
05/08/2020 |  12:45 ⇒ 12:47 | Autor: SRNA

Trebinje: Vaterpolisti Srbije igraće u zatvorenom bazenu

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da će se naći način da, nakon izgradnje zatvorenog bazena u Trebinju, pripreme Vaterpolo reprezentacije Srbije budu održane u ovom gradu.

On je rekao da je na sastanku sa selektorom Vaterpolo reprezentacije Srbije Dejanom Savićem, članom Upravnog odbora Vaterpolo saveza Srbije Јugoslavom Vasovićem i predsjednikom Sportskog društva "Radnički" iz Kragujevca Srećkom Otovićem dogovoreno da nakon otvaranja zatvorenog bazena u Trebinju, reprezentacija Srbije tu da odigra jednu utakmicu.

Ćurić je dodao da je na današnjem sastanku dogovoreno da Sportsko društvo "Leotar" iz Trebinja u narednih sedam dana potpiše sporazum o saradnji sa Sportskim društvom "Radnički".

On je izrazio nadu da će to biti zvaničan početak jedne prave saradnje sa Trebinjem, ali i sa Republikom Srpskom, ne samo u plivanju i vaterpolu, nego i ostalim sportovima.

Ćurić je podsjetio da je nedavno proslavljeno 70 godina Vaterpolo kluba u Trebinju, istakavši da je ovo povratak na prave staze kada je u pitanju ptaj sport i plivanje.

- Nadamo se da ćemo u narednom periodu zajedno sa reprezentacijom Srbije graditi prije svega ljude među sportistima, što smo ustanovili da je važno i da će se sportisti iz Trebinja takmičiti, a nadamo se da neće nedostajati i medalja - rekao je Ćurić.

Selektor Vaterpolo reprezentacije Srbije, proslavljeni vaterpolista Dejan Savić kratko je rekao novinarima da voli Trebinje i Republiku Srpsku.

- Volim Trebinje, volim Republiku Srpsku! Hvala vam puno - rekao je Savić.