latinica  ћирилица
05/08/2020 |  14:27 ⇒ 14:37 | Autor: SRNA

Čin podrške Srba iz Brčkog Dnevnom centru u Kosovskoj Mitrovici

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je da je donacija 10.000 KM njegovog kabineta za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici simboličan čin podrške Srba iz Brčkog djeci na Kosovu i Metohiji da ostanu i opstanu na svojim ognjištima.
Milić - Arlov - Foto: SRNA
Milić - ArlovFoto: SRNA

Milić je zahvalio svima koji su kroz institucije Brčko distrikta pružili podršku jer su to sredstva koja su bila predviđena u rebalansu budžeta.

- Ovo je simboličan način da zahvalimo za sve što je Srbija učinila za naš narod proteklih godina - rekao je Milić.

On je podsjetio da je, zahvaljujući donaciji Srbije, a posredstvom Vlade Republike Srpske, u Brčko stiglo milion KM za gradnju obdaništa, za koje je izrazio nadu da će do kraja godine biti pušteno u rad.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio je Miliću za donaciju, istakavši da je Brčko, uz 22 lokalne zajednice iz Republike Srpske, doniralo novac za izgradnju Dnevnog centra, te da je za završetak radova potrebno još oko 80.000 evra.

Arlov je istakao da Dnevni centar neće biti završen 19. avgusta, kako je prvobitno planirano, te da je rok za završetak radova kraj godine.

On je napomenuo da će uskoro na Fejsbuk stranici Odbora biti objavljeni podaci o svim donatorima koji su pomogli gradnju ovog centra i da će se njihova imena naći i u knjizi "Humano srce Srpske", koja će biti izdata na jesen.

Arlov je podsjetio da je urađeno 70 odsto posla i da je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju obećala opremanje objekta u kojem će boraviti 144 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.