latinica  ћирилица
05/08/2020 |  14:42 | Autor: SRNA

Dodik: Uprkos pandemiji, stabilna energetska situacija

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je u vrijeme pandemije virusa korona eksportna cijena struje skoro prepoplovljena, što je nesumnjivo uticalo na finansijski rezultat Elektroprivrede Republike Srpske, ali da je politika vlasti sve vrijeme bila da se održi niska cijena električne energije za domaće potrošače.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Teška su vremena, ali energetska situacija u Srpskoj je stabilna - rekao je Dodik i dodao da niko od građana neće biti suočen sa nedostatkom kvalitetne električne energije.

Dodik je rekao novinarima da su ranije visoke eksportne cijene omogućavale da se u Srpskoj održi najjeftinija cijena struje u regionu, i to 44 odsto jeftinija nego u Federaciji BiH, 60 odsto nego u Hrvatskoj, 150 odsto nego u Italiji.

Kada je riječ o poslovanju Elektroprivrede Srpske, Dodik je naveo da vlasti Republike Srpske pokušavaju da naprave preduzeće koje će na generalnom nivou biti kreditno sposobno.

- I to zato jer nam trebaju velike investicije i mnogo čega - rekao je Dodik.

On je ukazao da treba dovesti u red poslovanje distributivnih preduzeća poput "Elektrokrajine", te da u tom smislu ima povjerenje u poteze rukovodstva te firme.