latinica  ћирилица
05/08/2020 |  19:00 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Banjaluka: Ugovori o sufinansiranju 12 projekata (FOTO/VIDEO)

U Gradskoj upravi u Banjaluci, potpisani su ugovori o sufinansiranju 12 projekata udruženja građana, izabranih na javnom konkursu.
Sastanak - Foto: RTRS
SastanakFoto: RTRS

Iz gradskog budžeta izdvojeno je 102 hiljade maraka za projekte koji se odnose na razvoj programa za osobe sa invaliditetom, djecu, mlade i stare.

Na javni poziv koji je dugo trajao zbog epidemije, prijavlo se 21 udruženje, a odobreno je 12 projekata. Iz Udruženja "Zdravo da ste" u kojem je kroz radionice do sada prošlo stotinak mladih i djece, podržan je projekat  "Klubovi za djecu i porodicu" sa 18.600 maraka.

- Ovaj projekat koji smo danas potpisali omogućava da nastavimo rad u Domu kulture u Dragočaju bar do kraja godine, borićemo se da ga organizujemo i kasnije, nismo prekidali sve ovo vrijeme, organizovali smo on lajn aktivnosti, pružali podršku djeci u učenju - navela je Aleksandra Štrbac, izvršni direktor Udruženja "Zdravo da ste" Banjaluka.

Grad je sa 17.900 maraka podržao projekat "Јoš više razloga" Udruženja građana "Perpetuum mobile" kojim će se promovisati komunikacija i dobra saradnja među školarcima kroz rad iz 14 banjalučkih škola.

- Planirali smo ovim projektom poštujući sve mjere da i dalje nastavimo oživljavanje Doma omladine gdje ćemo pokušati kasnije klince odnosno srednjoškolce da dovedemo u taj prostor da realizujemo određene aktivnosti - istakao je Ilija Trninić, izvršni direktor Udruženja građana "Perpetuum mobile".

 Gradska uprava tradicionalno podržava projekte udruženja građana i nevladinog sektora, iako je ova godina drugačija od ostalih sa ograničenim aktivnostima.

- Grad ostaje posvećen razvijanju koncepta "Banjaluka ljudskog lica",nadam se da epidemiološke prilike dozvole da se vratimo u punom kapicitetu što je bilo zamišljeno sad se realizuje što je izvodljivo u postojećim okolnostima - poručio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Za projekte udruženja lica sa invaliditetom namijenjeno je 35.000 maraka, a za projekte namijenjene djeci školskog i predškolskog uzrasta i osobama treće životne dobi 67.000 maraka.