latinica  ћирилица
05/08/2020 |  19:29 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Sredstvima Vlade Srbije privodi se kraju izgradnja Dnevnog centra u Rudanci (VIDEO)

U OŠ "Milan Rakić" u Rudanci kod Doboja pri kraju je izgradnja Dnevnog centra. Novac je obezbijedila Vlada Srbije a vrijednost radova je 100 hiljada evra.
Izgradnja dnevnog centra - Foto: RTRS
Izgradnja dnevnog centraFoto: RTRS

Objekat dnevnog centra nadograđen je uz školu, ima zaseban ulaz i biće moderno opremljen i prilagođen djeci s posebnim potrebama. Koristiće ga djeca sa Krnjina,od kojih je njih 40 sa smetnjama u razvoju.

Direktorka škole Slađana Pašalić navodi da će objekat koristiti djeca, kao i punoljetna lica sa poteškoćama u razvoju sa Krnjina, odnosno pripadajuća mjesta Ljeskove Vode, Grabovica, Bukovica Velika, Tisovac, Stanovi, Mali Prnjavor i Kotorsko, a koja su do sada koristila objekat centra u Doboju.

Prema njenim riječima, objekat ima tri prostorije od kojih će dvije biti za potrebe djece sa poteškoćama u razvoju, a jedna za djecu predškolskog uzrasta, odnosno programa obdaništa.

Biće to olakšanje za djecu s posebnim potrebama jer neće morati svakodnevno da putuju za Doboj,pa će i troškovi biti manji. Dio radova finansirao je grad Doboj.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić obišao je danas objekat Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, koji se gradi pri Osnovnoj školi "Milan Rakić" iz Bukovice Velike i finansiran je sredstvima Vlade Srbije u iznosu od 100.000 evra.

Јerinić je rekao da će ovo biti moderno uređen objekat za potrebe oko 40 djece sa poteškoćama u razvoju sa ovog područja, ali i za djecu predškolskog uzrasta.

- Rudanka je najmnogoljudnija mjesna zajednica i svakako je bila potreba da se uradi jedan ovakav centar - rekao je Јerinić.

Radovi na objektu trebali bi da budu završeni za desetak dana.

Rukovodilac radova Željko Petković kaže da su radovi u završnoj fazi i da se trebaju okončati za tridesetak dana.

Srbija je obezbijedila novac za izgradnju fiskulturne sale u Medicinskoj školi u Doboju a nakon poplave sanirala OŠ"Vuk Stefanović Karadžić" .