latinica  ћирилица
06/08/2020 |  12:40 | Autor: RTRS

SP podržao kandidaturu Zorana Stevanovića za gradonačelnika Zvornika

Predstavnici gradskih odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Socijalističke partije Zvornik potpisali su danas sporazum o podršci kandidaturi Zorana Stevanovića iz SNSD-a za gradonačelnika Zvornika na predstojećim lokalnim izborima.
Zvornik: SNSD, SP - Foto: RTRS
Zvornik: SNSD, SPFoto: RTRS

Sporazum su potpisali vršilac dužnosti predsjednika Gradskog odbora SP Zvornik Nebojša Galić i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Zoran Stevanović.

Galić je, nakon potpisivanja sporazuma, rekao novinarima da Gradski odbor SP podržava aktuelnog gradonačelnika Stevanovića na predstojećim lokalnim izborima za ponovni izbor na ovu funkciju, čime se potvrđuje saradnja ove dvije stranke koja traje već punih 14 godina.

- U ovih 14 godina zajedničkog rada SNSD-a i SP-a završen je veliki broj projekata u Zvorniku, dok su neki u realizaciji, od kojih su izgradnja novog bloka i rekonstrukcija postojećeg dijela Opšte bolnice, sanacija mosta Kranja Alaksandra Prvog Karađorđevića, Doma zdravlja i drugih projekata koji doprinose sveukupnom razvoju garad Zvornika - rekao je Galić.

Ističući da tim koji dobija i ima uspjeha u razvoju strateških projektnih ciljeva koji doprinose sveukupnom boljitku života građana ne treba mijenjati, Galić je rekao da je Zvornik, zahvaljujući politici razvoja koju sa svojim koalicionim partnerima vodi Stevanović, nema neku opoziciju, što je i najbolji dokaz da se u ovom gradu dorbo gradi i radi.

Galić je izrazio očekivanja da će SP u Zvorniku na predstojećim lokalnim izborima osvojiti oko tri hiljade glasova i najmanje tri mandata u Skupštini grada Zvornika.

- Imamo kvalitetnu listu kandidata za odbornike u Skupštini Grada i očekujemo tri mandata - rekao je Galić, podsjetivši da SP sada ima dva odbornika u Gradskoj skupštini.

Stevanović je rekao da je potpisima zvanično ovjeren koalicioni sporazum SNSD-a i SP-a koji traje 14 godina.

- Zadovoljni smo našom zajedničkom saradnjom. Zajedno smo izgrađivali sistem u ovom gradu, gledali naprijed, radili na realizaciji projekata, stvarali nove ideje, za razliku od predhodnog perioda kada je Zvornik mijenjao načelnike svakih pola godine ili godišnje - rekao je Stevanović.

Ističući da je Zvornik došao u fazu da je lokalna vlast stabilna, da nema skupštinskih sjednica koje traju po nekoliko dana, Stevanović je rekao da sadašnja lokalna vlast unaprijed mapira sve probleme i radi na njihovom rješavanju.

Stevanović je izrazio očekivanje da će ovih dana biti potpisani koalicioni sporazumi i sa drugim partijama koje nemaju svog kandidata za poziciju gradonačelnika, a imaju sličan program rada kao SNSD sa svojim koalicionim partnerima.

- Želja nam je da Zvornik napreduje, da ga gradimo i razvijamo u sredinu poželjunu za sve njene građane u kojoj će da rade, grade, ostaju i opstaju - rekao je Stevanović.