latinica  ћирилица
06/08/2020 |  15:02 ⇒ 16:33 | Autor: SRNA

Banjaluka: Od jeseni praksa za 21 studenta u Gradskoj upravi i preduzećima (FOTO)

Početkom akademske godine 21 student Univerziteta u Banjaluci počeće sa obavljanjem prakse u Gradskoj upravi, odnosno preduzećima čiji je osnivač grad.
Igor Radojičić i Radoslav Gajanin - Foto: SRNA
Igor Radojičić i Radoslav GajaninFoto: SRNA

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem, rektor Univerziteta Radoslav Gajanin rekao je da će praksu sticati najbolji studenti sa konkursa.

- Ovo je treća godina zaredom u kojoj studenti Univerziteta u Banjaluci stiču praktične vještine u Gradu - kaže Gajanin i dodaje da je najveći broj njih sa Pravnog fakulteta i Ekonomskog fakulteta, ali da ih ima i sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog, Prirodno-matematičkog, Filozofskog i Tehnološkog fakulteta.

Gajanin je rekao da će se internim aktima ići ka tome da studentska praksa bude obavezna, a ne fakultativna kao do sada.

Na sastanku je istaknuto da će Grad podržati i realizaciju projekta edukativnog centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u prostoru kampusa koji bi služio kao nastavna baza za buduće vaspitače.

Po završetku izgradnje ovaj edukativni centar bi bio u sistemu gradskog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Gajanin je rekao da je cilj da do kraja naredne godine bude realizovana izgradnja edukativnog centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, te da je Vlada Srpske dala podršku za realizaciju ovog projekta.

Radojičić je rekao novinarima da obje strane imaju puno interesa za saradnju i zajedničkih poslova i projekata, te podsjetio da je Univerzitet vodio postupak selekcije stažista.

Naveo je dda je Grad Banjaluka pripremio niz preventivnih mjera kako bi se sve institucije spremno uhvatile u koštac sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, s obzirom da će početak školske i akademske godine biti izazovan za sve zbog povećanog broja kontakata.

On je rekao da gradska administracija od nadležnih republičkih institucija očekuje instrukcije o tome kako će izgledati početak školske godine na svim nivoima obrazovanja i u kojem obliku će biti organizovana nastava.