latinica  ћирилица
06/08/2020 |  15:44 ⇒ 19:35 | Autor: SRNA

Dodijeljeni podsticaji postigli efekte

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske dodijelilo je prošle godine podsticaje za 38 privrednih subjekata u iznosu od 1.363.260 KM, čime je podržana realizacija malih investicionih projekata ukupne vrijednosti 15.260.935 KM, koji se odnose na nabavku savremenih tehnologija i opreme.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

U informaciji o utrošku i efektima dodijeljenih sredstava podsticaja za direktna ulaganja za male investicione projekte u 2019. godini, koju je danas usvojila Vlada Srpske, navodi se da su najznačajni efekti dodjele podsticaja rast prihoda i broja zaposlenih.

Ostvaren je ukupan rast prihoda za 8,94 odsto, rast prihoda od prodaje učinaka za 7,5 odsto, prihoda od prodaje učinaka na inostranom tržištu za 8,7 odsto i povećanje zaposlenih radnika za 4,45 odsto ili za 368 radnika.

Resorno Ministarstvo je dodijelilo ove podsticaje po Јavnom pozivu za dodjelu podsticaja za direktna ulaganja za male investicione projekte u 2019. godini, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

- Analiza finansijskih pokazatelja poslovanja korisnika podsticaja ukazuje na pozitivna kretanja, zbog čega smatramo da su dodijeljeni podsticaji postigli odgovarajuće efekte i opravdali očekivane rezultate - ističe se u saopštenju.