latinica  ћирилица
06/08/2020 |  18:12 ⇒ 18:13 | Autor: SRNA

Srpski tenkisti i vojni vozači otputovali na Međunarodne vojne igre (FOTO)

Tenkisti Vojske Srbije i vojni vozači otputovali su danas u Rusku Federaciju, gdje će učestvovati na "Međunarodnim vojnim igrama 2020" u disciplinama "Tenkovski biatlon" i "Vojni reli".
Tenkisti i vojni vozači otputovali na Međunarodne vojne igre (foto: mod.gov.rs) -
Tenkisti i vojni vozači otputovali na Međunarodne vojne igre (foto: mod.gov.rs)

Srpski tenkisti i vozači otputovali su sa batajničkog aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović", a ispratio ih je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Takmičenje u disciplini "Tenkovski biatlon" biće održano na poligonu "Alabino" kod Moskve, od 23. avgusta do 5. septembra, a na njemu će učestvovati 24 pripadnika Vojske Srbije.

U disciplini "Vojni reli", koja se održava od 23. do 30. avgusta, na krajnjem istoku Ruske Federacije, u Republici Tuva, učestvovati trinaestočlana srpska ekipa.

Ovo će biti sedmo učešće pripadnika Vojske Srbije u najatraktivnijoj disciplini Međunarodnih vojnih igara "Tenkovskom biatlonu", na kojoj su najbolje rezultate ostvarili 2015. godine kada su zauzeli treće mjesto.

Vojni vozači po drugi put učestvuju na takmičenju "Vojni reli", a u svom prvom učešću osvojili su treće mjesto.

Ekipa Vojske Srbije učestvovaće i na takmičenju "Snajperska granica", koje se u okviru Međunarodnih vojnih igara održava u Bjelorusiji od 23. avgusta do 5. septembra.