latinica  ћирилица
07/08/2020 |  09:54 | Autor: SRNA

U Ukrajini nastavljen rekordan rast broja inficiranih

U Ukrajini se i dalje bilježi rast broja novih slučajeva zaraze virusom korona, a Ministarstvo zdravlja je apelovalo na građane da poštuju zaštitne mjere kako epidemija ne bi izmakla kontroli.
Virus korona -
Virus korona

Ministarstvo je objavilo danas da je 6. avgusta registrovano 1.453 novih slučajeva, što je novi dnevni rekord od početka epidemije. Zabilježen je i rast broja umrlih.

- Ovi brojevi su veliki i svakog dana postavljamo rekord. Imamo rast broja kompleksnih slučajeva i broja umrlih. Koje brojeve treba da dostignemo da bismo razmislili o poštovanju pravila? - rekao je u televizijskom obraćanju ministar zdravlja Maksim Stepanov.

On je rekao da je ukupan broj infekcija dostigao 78.261, uključujući 1.852 smrtna ishoda i 43.055 lica koja su se oporavila. Većina slučajeva zabilježena je na zapadu Ukrajine i u glavnom gradu Kijevu.

Ukrajina je uvela stroge restrikcije u martu, obustavila javni saobraćaj, zatvorila kafiće i restorane i zabranila javne događaje, ali je ublažila ograničenja u maju da bi omogućila ekonomski oporavak i izlazak iz privredne recesije izazvane blokadom.