latinica  ћирилица
07/08/2020 |  12:58 ⇒ 14:08 | Autor: ATV

SDS-ov načelnik opštine i predsjednik Opštinskog odbora prešao u SNSD

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković, koji je na tu funkciju izabran kao član SDS-a, prešao je u SNSD, kao i veći dio članova Opštinskog odbora SDS-a u ovoj lokalnoj zajednici. Na predstojećim lokalnim izborima Petković će biti kandidat SNSD-a za načelničku funkciju.
SDS -
SDS

Rezultat je to dogovora Saveza nezavisnih socijaldemokrata na inicijativu predsjednika Milorada Dodika i aktuelnog načelnika opštine Petrovo Ozrenom Petkovićem.

Dogovor o budućem radu i političkom djelovanju postignut je s ciljem boljeg i bržeg razvoja opštine Petrovo, odnosno poboljšanja uslova života svih njenih građana.

- S tim u vezi već su dogovoreni prvi koraci zajedničkog djelovanja koji, između ostalog, podrazumijevaju sanaciju i rekonstrukciju dionice puta Doboj-Petrovo u MZ Kakmuž, izgradnju i opremanje dječijeg obdaništa, projekti poboljšanja vodosnabdijevanja, pomoć u radu Doma zdravlja "Ozren" te brojne druge infrastrukturne projekte - saopšteno je iz SNSD-a.

Kada je u pitanju odbornička lista za predstojeće izbore dogovoreno je da će Ozren Petković s jedne i OO SNSD-a Petrovo s druge strane listu formirati po principu 10:12.

- Ubijeđeni smo da će postignuti dogovor biti od istorijskog značaja i da će predstavljati prekretnicu u razvoju opštine Petrovo, jer ćemo zajedničkim snagama, sa lokalnog i republičkog nivoa, ići ka cilju da opština Petrovo od nerazvijene postane razvijena lokalna zajednica i odlično mjesto za život sadašnjih i generacija koje dolaze - navodi se u saopštenju SNSD-a.