latinica  ћирилица
08/08/2020 |  21:10 ⇒ 21:11 | Autor: SRNA

Povratak teatra pod zvijezdama sa predstavom "Crvenkapa"

Izvođenjem predstave "Crvenkapa" na otvorenom, Dječije pozorište Republike Srpske večeras je poslije duge pauze prouzrokovane virusom korona, otvorilo "Mali teatar pod velikim zvijezdama".
Predstava "Crvenkapa" - Foto: RTRS
Predstava "Crvenkapa"Foto: RTRS

Time je ovo pozorište, poštujući mjere i preporuke nadležnih za zaštitu od virusa, nastavilo svoj rad, koji je još u martu zaustavila pandemija.

Uoči predstave direktor Dječijeg pozorišta Ljiljana Labović Marinković izrazila je zadovoljstvo činjenicom da se umjetnički ansambl nacionalnog teatra za djecu nakon pet mjeseci ponovo vraća svojoj publici.

- Činimo i činićemo sve da djeca srećno dođu na naše predstave i srećno izađu iz našeg dvorišta - rekla je Marinkovićeva Srni.

Ona je najavila da će se na dvorišnoj sceni Dječijeg pozorišta svaki dan, osim ponedjeljka, igrati predstave i biti organizovane radionice, a u prostoru Muzeja pozorišnih lutaka biće organizovane projekcije crtanih filmova.

U slučaju kiše, predstave će se izvoditi na sceni Dječijeg pozorišta, jer broj sjedišta u sali u potpunosti odgovara standardima potrebne udaljenosti između gledalaca.

Iz Pozorišta su ranije naveli da je "Crvenkapa" bila prva predstava koja je emitovana onlajn 23. marta, zbog čega se upravo ovom predstavom i simbolično glumci uživo vraćaju na scenu.

Ambijent "Malog teatra pod velikim zvijezdama" posebnim čine crteži koje su oslikala djeca, polaznici Škole crtanja i slikanja "Dragaš", a prema ideji svog profesora Renata Rakića.