latinica  ћирилица
09/08/2020 |  14:56 ⇒ 15:53 | Autor: SRNA

Dodik: Počašćen sam što sam kum, Bijeljina je grad sa najviše perspektive

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio da je da je počašćen što je kum slave Bijeljine - Svetog Pantelejmona i da je ovaj grad sa najviše perspektive u Republici Srpskoj.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik je poslije tradicoalnog lomljenja slavskog kolača istakao da je Bijeljina grad u koji je Republika Srpska "zagledana", kada je riječ o njegovoj budućnosti i razvoju.

Čestitajući slavu građanima Bijeljine, Dodik je istakao da je ovaj grad sa najviše perspektive u Srpskoj, jedan od njenih središta.

- Drago mi je da smo uspjeli da se okupimo oko projekata koje ćemo u narednom periodu ovdje raditi, oko 17 važnih gradskih projekata, infrastrukturnih i komunikacionih, koji će obezbijediti i izgradnju auto-puta, gasifikaciju, zaštitu od velikih voda - rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Prema njegovim riječima, slava je prilika da se sve to najavi, isto kao i da se svima koji je slave čestita, a onima koji ne slave poželi sve najbolje.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio je episkopu zvorničko-tuzlanskom Fotiju, kumu slave Miloradu Dodiku, svim predstavnicima bratskih gradova što su i danas, u ovo teško vrijeme, našli način da dođu i uveličaju slavlje.

Mićić je posebno zahvalio Srpskoj pravoslavnoj crkvi za saradnju tokom svih ovih godina, kao i Miloradu Dodiku.

- S njim, kao liderom SNSD-a, krunisan je naš politički sporazum, zajedničko djelovanje na dobrim projektma je zahvaljujući tome i započelo - rekao je Mićić.

On je podsjetio da je uređenje gradskog parka samo primjer kako će svi dogovoreni projekti biti realizovani.

- Potpuno smo uvjereni da ova saradnja treba da bude saradnja budućnosti jer, upravo kako je Dodik rekao da samo sloga kuću gradi, zajednički možemo sve uraditi - smatra Mićić.

I Mićić je građanima čestitao današnji praznik i poželio im sreću i mnogo zdravlja.