latinica  ћирилица
10/08/2020 |  09:01 ⇒ 09:09 | Autor: SRNA

U Sarajevu sastanak čelnih ljudi o suzbijanju širenja kovida 19

Premijer Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić održaće danas u Sarajevu hitan sastanak sa kantonalnim premijerima, predsjedavajućim oba doma Parlamenta FBiH, te čelnicima Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, na kom će se razgovarati o preduzimanju daljih aktivnosti na prevenciji širenja virusa korona.
Vlada FBiH (arhiva) -
Vlada FBiH (arhiva)

Sastanku bi trebalo da prisustvuju i čelnici federalnih uprava policije, inspekcije i civilne zaštite, prenose federalni mediji.

Novalić je u petak, 7. avgusta, održao radni sastanak sa pomoćnikom ministra zdravstva FBiH Goranom Čerkezom, te čelnicima Federalne uprave policije Ensadom Kormanom, Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisom Ajdinovićem i Federalne uprave civilne zaštite Mustafom Kadribegovićem, na kojem su analizirane mjere i aktivnosti koje preduzimaju federalni organi u vezi sa sprečavanjem širenja virusa.

Na sastanku je ocijenjeno da je potrebno zajedničko djelovanje Vlade FBiH sa vladama kantona, a sve kako bi se preduzele nove mjere i aktivnosti s ciljem sprečavanja nastanka bolesti i njenog suzbijanja, te istaknuto da je neophodno pojačati i policijske i inspekcijske mjere nadzora sprovođenja sadašnjih mjera.