latinica  ћирилица
10/08/2020 |  20:16 ⇒ 20:41 | Autor: RTRS

Atletičari Borca najbolji u BiH

Ovog vikenda Sarajevo je bilo domaćin seniorskog atletskog Prvenstva BiH.

Najviše uspjeha imali su atletičari banjalučkog Borca, koji su osvojili 21 medalju, od kojih je osam zlatnih, šest srebrnih i sedam bronzanih.

Duško Ivičić, predsjednik Atletskog kluba Borac, istakao je zadovoljstvo što je banjalučki klub bio najuspješniji na seniorskom Prvenstvu BiH u Zenici.

Nikolija Stanivuković bila najuspješniji pojedinac Prvenstva sa četiri zlatne medalje (skok uvis, dalj, troskok i 100 metara sa preponama) i bronzom u štafeti 4x100 metara.

Slađana Јagodić je bila najbolja u skoku s motkom (2,56 novi rekord BiH), Luka Ivičić, takođe, u skoku s motkom, Sait Huseinbašić u skoku u dalj i Vojislav Grubiša u bacanju diska.

Srebrne medalje osvojili su Јovan Rosić (800 metara), Aleksandar Novaković (bacanje kugle i diska), Tijana Gligić (5.000 metara), Aleksandra Vidović (bacanje koplja) i Slađana Јagodić (skok uvis).

Bronzana odličja osvojili su Luka Ivičić (bacanje koplja), Anja Erceg (skok s motkom), Slađana Јagodić (100 metara sa preponama i troskok), Vojislav Grubiša (bacanje kugle) i muška i ženska štafeta 4x100 metara.

- Atletski klub Borac je još jednom dokazao da i u ovo teško vrijeme za sport ima ogroman potencijal i sjajne atletičare i trenere. Sigurni smo da ćemo i ubuduće kao najtrofejniji i najuspješniji Atletski klub u Srpskoj nastaviti sa odličnim rezultatima - rekao je Ivičić.

Atletičari Zenice su osvojili šest zlatnih, pet srebrnih i jednu bronzanu, a Sloboda šest zlatih, te po dvije srebrne i bronzane medalje.