latinica  ћирилица
12/08/2020 |  10:04 ⇒ 13:40 | Autor: RTRS

Kesić: Srbi u SAD će i na narednim izborima podržati Trampa (VIDEO)

Većina Srba u Sjedinjenim Američkim Državama glasala je za sadašnjeg predsjednika Donalda Trampa i ono što je sigurno jeste da će svoj glas na narednim izborima ponovo njemu dati, rekao je šef Predstavništva Republike Srpske u SAD Obrad Kesić, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Obrad Kesić - Foto: RTRS
Obrad KesićFoto: RTRS

- Kampanja "Srbi za Trampa" dobila je veliku podršku Srba u SAD. Počela je 3. avgusta sa ciljem da "mobiliše" oko milion državljana SAD - srpskog porijekla da se pridruže organizovanom naporu i pomognu ponovni izbor Donalda Trampa za američkog predsjednika. A sve je to zbog politike sadašnjeg predsjednika, koja je naklonjena upravo našem narodu - naveo je Kesić.

Јednostavno, kaže on, da ako se uporede politike prethodnih administracija sa Trampovom, a što se tiče pitanja Balkana, Evrope i Evropske unije, Srbi u Americi vide da ovaj predsjednik nešto drugačije otvara prostor i vodi politiku boljeg razumijevanja srpskih stavova.

- Takođe, na neki način daje legitimitet da i Srbi imaju pravo na svoju nacionalnu državu, te da ta nacionalna država mora imati svoje mjesto u Evropi i svijetu - rekao je Kesić.

Podsjećanja radi, kampanja "Srbi za Trampa" samo u prvoj sedmici dobila je veliku podršku.