latinica  ћирилица
12/08/2020 |  17:39 | Autor: ATV

Dodik: Igokea je spremna da organizuje prvih šest kola ABA lige u Laktašima

Nova sezona u košarkaškoj ABA liga trebalo bi da krene 2. oktobra, a po svemu sudeći odigraće se u potpuno novom sistemu.
Igor Dodik -
Igor Dodik

Zbog pandemije virusa korona, ligaški dio sezone trebalo bi da bude organizovan u turnirskom formatu.

KK Igokea izrazio je želju i spremnost da bude domaćin prvih šest kola, potvrdio je Igor Dodik, generalni menadžer ovog kluba.

- Spremni smo da prihvatimo domaćinstvo za prvih šest kola ABA lige i da u Banjaluci i Laktašima ugostimo sve klubove. Svjesni smo velikog obima organizacije, ali smo uvjereni da možemo da se uhvatimo u koštac sa ovim izazovom i da besprijekorno organizujemo turnir poštujući sve mjere zaštite koje su na snazi. U stalnom smo kontaktu sa Alenom Šeranićem, ministrom zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, kao i svim ostalim nadležnim institucijama, i shodno njihovim preporukama pristupili bi organizaciji. Smatramo, da bi organizacija jednog ovakvog događaja bila od višestruke velike koristi za Banjaluku i Republiku Srpsku. Sem sportskog aspekta, dolaskom svih ekipa i njihovim višednevnim boravkom u Banjaluci i Laktašima, veliku korist imali bi i privredni subjekti, posebno hotelijerstvo, koje je poprilično ugroženo, u minulom periodu. Naravno, zdravlje svih aktera je od krucijalne važnosti i sva organizacija bila bi podređena tome - izjavio je Dodik.