latinica  ћирилица
12/08/2020 |  19:11 ⇒ 20:00 | Autor: RTRS

Gradonačelnik Prijedora na skeneru Skupštine grada (VIDEO)

Prijedora u 2019. godini ocjenjivali su odbornici u Skupštini grada. Dok je skupštinska većina okupljena oko DNS-a usvojila Izvještaj o radu gradonačelnika, SNSD je kategorično rekao "ne" radu Milenka Đakovića. Razlog je kažu, to što je Prijedor postao grad započetih, a nezavršenih projekata, što najviše osjete građani.
Milenko Đaković - Foto: RTRS
Milenko ĐakovićFoto: RTRS

Sa 17 glasova za, podržan je Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave u 2019. godini.

- Lično smatram da sam zadovoljan svim urađenim na polju infrastrukture, na polju razvoja kulture, umjetnosti, sporta, sa školstvom, sa zdravstvom, sa mnogim elementima socijalnih pitanja i svemu onome čemu je grad učestvovao - istakao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

I dok je Đaković zadovoljan svojim radom, u protekloj godini, u Odborničkom klub SNSD-a smatraju, da gradonačelnik nije dobro radio svoj posao, ističući da je zanemarena privreda i da mnogi obećani projekti nisu završeni.

- Nisu završeni projekti koje smo morali završiti u 2019. godini. To je dvorana na Urijama, kanalizacija u Tukovima, kanalizacija u Gomjenici. Zaštita grada od poplava, imamo dvoranu u Omarskoj, hladnjaču u Omarskoj koja je davnih dana trebala biti završena, aerodromska pista koja je urađena gore je totalno neuslovna - rekao je Dalibor Pavlović, šef Odborničkog kluba SNSD-a Prijedor.

Ranko Kolar, odbornik SNSD-a Prijedor, takođe kritikuje započete projekte.

- Velika priča oko Kalcedonije i oko kolektora za 1.500 do 2.000 radnika, faktički od toga nema ništa. Znači privredni život u gradu Prijedoru je bukvalno stao - tvrdi Kolar.

Zamjerke na rad gradonačelnika iznio je i odbornik DF-a.

- Transparentnost utroška budžetskih sredstava, transparentnost utroška donatorskih sredstava koje su došle i za poplave i za mnoge druge projekte čiji je ukupan zbir nešto preko 21 milion maraka, nismo dobili u toku prošle godine - poručio je Mirsad Duratović, odbornik DF-a Prijedor.

Sa druge strane, u odborničkom Klubu DNS-a smatraju da je gradonačelnik imao težak mandat koji su pratile poplave, epidemija i nestabilna skupštinska većina.

- Sve je to uticalo na mnogo otežavajući rad gradonačelnika i mislim da se u svemu tome on izdigao iznad svih tih teškoća - istakao je Goran Predojević, šef Kluba odbornika DNS-a Prijedor.

Burna rasprava vodila se o budžetu jer su, kako kažu, odbornici SNSD-a sprovedene javne nabavke i potpisani ugovori, a sredstava nisu rezervisana jer ih nije bilo. To je, tvrde, prouzrokovalo budžetski deficit.