latinica  ћирилица
13/08/2020 |  13:53 ⇒ 14:01 | Autor: RTRS

Pandemija nije zaustavila košarkaški kamp na Јahorini

I ove godine se tradicionalno, uprkos virusu korona, na Јahorini održava košarkaški kamp "Grawe Three Points".
Međunarodni košarkaški kamp (foto: dunav.at) -
Međunarodni košarkaški kamp (foto: dunav.at)

Ovaj košarkaški kamp je jedan od najvećih događaja u Republici Srpskoj, ali i BiH i pravo mjesto za mlade igrače koji bi željeli da unaprijede svoje košarkaške sposobnosti.

Upravo ovo potvrđuje i činjenica da je ovo 19. po redu košarkaški kamp, koji je do sada okupio više od 12.500 hiljada djece.

Uprkos pandemiji virusa korona, organizatori su uspjeli da organizuju ovaj događaj na visokom nivou. Sve propisane higijensko-epidemiološke mjere su ispoštovane. A do sada se pokazalo da na Јahorini još uvijek nema slučaja zaraze virusom. Јahorina ima najbolje uslove za ovakve aktivnosti, a nedavno je obogaćena i novim ljetnim sadržajima za njene posjetioce. Učesnici kampa smješteni su u Apart hotelu Vučko, a treninzi se odvijaju na vanjskim terenima i sportskoj dvorani Peki. Svi učesnici takođe dobijaju i kompletnu sportsku opremu.

Ove godine, kampu u jednoj smjeni prisustvuje do 50 učesnika zbog pandemije virusa korona, tačnije u prvoj smjeni nalazi se 35 učesnika, plus trenersko i logističko osoblje. Planirano je da se kamp završi sa gejm kampom gdje će se održati završni turnir. Kao i svake godine, organizatori su se pobrinuli da kampu prisustvuju i počasni gosti, a ove godine to su Ratko Varda, Zoran Stevanović Stragi kao i kadeti Partizana i Igokee, koji će zajedno učestvovati na završnom turniru kampa.

Kamp je organizovan na visokom nivou, što potvrđuje učešće najboljih košarkaških stručnjaka iz regiona, a posebno iz Srbije. Kamp ove godine okuplja mlade igrače iz Banjaluke, Drvara, Modriče, Višegrada, Gračanice, grada Istočno Sarajevno, opštine Pale, Trebinja, Beograda i drugih. Ideja kampa jeste: "Njegovo veličanstvo kamper", upravo zbog odličnih uslova u kojima se ovaj kamp održava.

Do sada su "Grawe Three Points" posjećivali mladi košarkaši iz cijelog svijeta, ali i poznati košarkaši kao što su Predrag Saša Danilović, Vlade Divac, Žarko Paspalj, Radoslav Nesterović, Miroslav Berić, Dušan Kecman i još mnogo njih.

Izvor: dunav.at