latinica  ћирилица
14/08/2020 |  09:48 ⇒ 09:51 | Autor: klix.ba

Povratak Princa iz Bel Ejra (VIDEO)

Vijest da je projekat rimejka "Princa iz Bel Ejra" u toku obradovala je mnoge ljubitelje ove kultne serije, ali i popularnog glumca Vila Smita.
Vil Smit - Foto: AP
Vil SmitFoto: AP

O novoj seriji "Princ iz Bel Ejra" vode se pregovori s brojnim striming servisima, među kojima su HBO Max i Netfliks, a Smit bi navodno trebao biti jedan od izvršnih producenata, pišu Holivud Reporter i Verieti.

U originalnom sitkomu, koji se prikazivao od 1990. do 1996. godine, zabrinuta zbog sinove nespremnosti da život shvati ozbiljno, tinejdžera Vila majka šalje tetki Vivijen i njenoj porodici u kalifornijski Bel Ejr, da bi se tamo uozbiljio i naučio odgovornosti.

Međutim, već na prvoj zajedničkoj večeri, kojoj prisustvuju pripadnici visokog društva, vidljivo je da životni nazori Vila i porodice Benks nisu ujednačeni.

U šest sezona i 148 epizoda uz Smita su glumački ansambl činili sjajni komičari, zbog čega je serija postala veoma uspješna.

Prema pisanju Foks Njuza, radnja nove verzije biće smještena u današnje vrijeme. Epizode će trajati po sat, a žanr neće biti komedija, nego drama.

Da je riječ o drami, može se primijetiti iz četverominutnog videozapisa s Јutjuba, koji je prošle godine objavio reditelj Morgan Kuper.