latinica  ћирилица
14/08/2020 |  18:37 | Autor: SRNA

Raspušten odbor HDZ-a u Tomislavgradu

Predsjedništvo HDZ-a BiH raspustilo je Opštinski odbor stranke u Tomislavgradu zbog nepoštovanja izbornih rokova, prijave stranke na izbore, kao i usaglašavanje liste kanidata za Opštinsko vijeće i kandidata za načelnika.
HDZ BiH - Foto: ilustracija
HDZ BiHFoto: ilustracija

Iz HDZ-a BiH je nakon onlajn proširene sjednice Predsjedništva stranke saopšteno da je imenovana stranačka komisija za Tomislavgrad koju predvodi Јozo Bagarić.

Na sjednici je usvojen prijedlog lista i kandidata za načelnike/gradonačelnike, te opštinska/gradska vijeća koja su pristigla sa terena, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

U vezi sa predizbornim aktivnostima HDZ-a BiH zaključeno je, između ostalog, da je cilj stranke na predstojećim izborima da osvoji većinu od prijavljenih kandidata za načelnike/gradonačelnike, te većinu na listama za opštinska, odnosno gradska vijeća, uključujući i liste sa koalicijama stranaka Hrvatskog narodnog sabora.

Pozdravljen je dogovor i prijava zajedničke Hrvatske liste, HDZ-a BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora u onim prostorima gdje je položaj hrvatskog naroda ugrožen. Napominje se da se sprečavanjem rasipanja hrvatskih glasova, očekuje osvajanje više mandata za lokalne izbore.

Predsjedništvo HDZ-a BiH pozvalo je dijasporu da iskoristi biračko pravo i blagovremeno se prijavi za glasanje putem pošte, uz napomenu da je krajnji rok za prijavu 1. septembar.

U saopštenju se napominje da HDZ BiH sljedeće sedmice obilježava 30 godina od osnivanja.