latinica  ћирилица
14/08/2020 |  19:05 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Višković: SNSD spreman za lokalne izbore (VIDEO)

SNSD je spreman za lokalne izbore i očekuje pobjedu svog kandidata za gradonačelnika Istočnog Sarajeva kao i u opštinama Grada gdje nisu u vlasti, izjavio je u Istočnom Sarajevu potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković nakon razgovora sa načelnicima Sarajevsko-romanijske regije iz SNSD-a.
Višković u Istočnom Sarajevu - sastanak - Foto: RTRS
Višković u Istočnom Sarajevu - sastanakFoto: RTRS

Istovremeno, Predsjedništvo PDP-a je nakon sjednice u Istočnom Sarajevu poručilo koalicionom partneru SDS-u da očekuju podršku za zajedničku kandidaturu za gradonačelnika ili načelnika Pala. SDS je ranije doduše nezvanično istakla kandidaturu Miroslava Lučića.

Na tri mjeseca pred lokalne izbore SNSD zbija redove u Istočnom Sarajevu, vjetar u leđa je i posjeta potpredsjednika stranke Radovana Viškovića. Uvjereni su ne samo da će njihovi kandidati pobijediti u opštinama gdje su na vlasti već i u sredinama koje važe za uporišta SDS-a.

Mi očekujemo da imamo jedan od najboljih rezultata na lokalnim izborima kao SNSD sa svojim partnerima - rekao je Višković.

Ljubiša Ćosić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva naglasio je kako je siguran da će SNSD osvojiti vlast na nivou Grada Istočno Sarajevo, te da će zajedno sa koalicionim partnerima osvojiti vlast u SO, kao i njihovi kandidati u opštinama Istočna Ilidža, Sokolac i Istočni Stari Grad. Ćosić je naveo da imaju dovoljno razloga da vjeruju u izbornu pobjedu.

Dok je Višković sa stranačkim kolegama razrađivao strategiju pobjede, PDP je na sjednici Predsjedništva stranke tražio načina da sačuva koaliciono jedinstvo sa SDS-om, ozbiljno narušeno nakon kandidature SDS-ovog Miroslava Lučića za gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

- Prema dogovoru postoji sedam pozicija u Gradu Istočno Sarajevu od kojih jedna treba da pripadne PDP-u ili gradonačelnik Istočnog Sarajeva ili načelnik Pala. Vidjećemo narednih dana - rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Iz SDS-a još uvijek bez odgovora da li je Lučić zvanično njihov kandidat, ranije je Mirko Šarović obavijestio da SDS i PDP nemaju dogovor oko zajedničkog nastupa u Gradu Istočno Sarajevo.

- Za Grad moguće da ne bude dogovora, tako da će u toj varijanti PDP i SDS odlučiti da li će zasebno davati kandidate za gradonačelnika ili će eventualno to učiniti samo SDS -istakao je Šarović.

SDS-u mnogo znači da prvi direktno izabrani gradonačelnik Istočnog Sarajeva bude njihov čovjek zato neće olako prepustiti PDP-u zajedničku kandidaturu.

U tom slučaju PDP-ov Nenad Vuković formalno bi mogao dobiti podršku kao zajednički kandidat za načelnika Pala ali bi mu problem predstavljao Marko Đogo koji iako nezavisan kandidat, slovi kao čovjek blizak SDS-u.