latinica  ћирилица
02/09/2020 |  19:02 ⇒ 22:09 | Autor: RTRS

Povećan broja migranata između Unsko-sanskog kantona i Srpske (VIDEO)

Zbog povećanog broja migranata na entitetskoj liniji, između Unsko-sanskog kantona i Republike Srpske, danas sastanak predstavika MUP-a Srpske i načelnika opština Krupa na Uni i Novi Grad.
Migranti -
Migranti

Policija neće dozvoliti bilo kakvo ugrožavanje bezbjednosti i imovine građana, kategoričan je direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Dobra bezbjednosna situacija na području Novog Grada i Krupe na Uni, složenija je zbog situacije sa migrantima na entitetskoj liniji. Iako za sada incidenata nema, građani novogradske opštine su oprezni, kaže načelnik.

- Građani imaju dosta zabrinutosti, počela je školska godina, ono što sigurno znamo da roditelji vode djecu u škole i vraćaju, međutim to je naša neminovnost, mi se moramo prilagoditi ovakvoj situaciji ali vjerujem da će ovaj problem kraće trajati - rekao je Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad.

Biće formirane opštinske komisije za procjenu štete, pričinjene na poljoprivrednim usjevima u poljima, gdje se migranti zadržavaju.

Zbog novonastale situacije, opravdan je strah mještana Krupe na Uni, obzirom da je riječ o razuđenoj lokalnoj zajednici i starijem stanovništvu, ističe rukovodstvo.

- Što se tiče miranata, oni su lokalizovani znamo gdje su, policija kontroliše njihovo kretanje. Naravno da strah postoji, ali za sada imamo tu našu policiju, naše ministartsvo igurno štiti kako našu imovinu tako i nas lično - naveo je Mladen Kljajić, načelnik opštine Krupa na Uni.

Direktor Policije kategoričan – bezbjednost građana je na prvom mjestu. Ističe, da se migranti ne stacioniraju na teritoriji Republike Srpske i da policija neće dozvoliti bilo koji oblik ugrožavanja ili incidenata.

- Konstatovali smo da Policija Republiek Srpske je stalno prisutna na području opštine Novi Grad u Krupa na Uni. U kontinuitetu pratimo navedeni program i da policija neće dozvoliti ni u kom slučaju, ni u kom obliku bilo kakvo ugrožavanje sigurnosti - poručio je Kostrešević.

Više stotina migranata proteklih dana dovoženo je iz Unsko-sanskog kantona autobusima na međuentitetsku liniju razgraničenja Republike Srpske i Federacije BiH, na putu Novi Grad - Bosanska Otoka.