latinica  ћирилица
09/09/2020 |  13:47 ⇒ 19:40 | Autor: RTRS

Dodik: Hvala Komšiću zbog Kosmeta; Parlament Srpske će odlučivati (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić uradio dobru stvar, jer je predao zahtjev za sjednicu na kojoj bi se razmatralo priznanje samoproglašenog Kosova, te dodao da bi to pitanje bilo konačno riješeno.

Dodik je naglasio da će se napokon odlučiti da li BiH priznaje ili ne priznaje KiM i da će ukoliko bude preglasan zatražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

 Istakao je da će se onda o tome odlučivati u Parlamentu Srpske.

- Ne vidim problem da na dnevnom redu bude odluka o priznanju Kosova. Glasaći protiv. Prvi put, drugi put ću zatražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa i ta će odluka predata Parlamentu Srpsku. To je dobro, da se donese odluka. BiH nema donesenu tu odluku, ni o priznanju ni o ne priznanju. Ovo je dobra prilika da se dođe do jedne odluke. Onda je obaveza svih iz BiH da kažu "mi ne priznajemo takozvano Kosovo". Mogu se zahvaliti Komšiću za tu inicijativu. Bilo bi neprimjerno da ja tu inicijativu pokrećem, pa da glasam protiv - rekao je Dodik na kongerenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.